Je hebt vrienden uitgenodigd om een avond lekker te komen eten.

Koude amusesOf je bent het kerstdiner al aan het plannen. Of je wilt je partner verrassen met een uitgebreid diner. Het maakt niet uit wat je van plan bent, koude amuse hapjes kunnen altijd. Waarom koude amuse hapjes?

Behalve dat het er leuk uitziet hebben koude amuse hapjes ook een nut of een doel.

Het is de bedoeling dat een amuse de eetlust opwekt bij je eters, zodat ze zin krijgen in de rest van het diner. Ook zijn hapjes altijd leuk om te maken en geeft het een gezellig gevoel.

Variƫren met koude amuse hapjes.

De variaties zijn eindeloos. Denk aan een klein hapje met vis, kruidenkaas en wat groente. Of pak echt uit door een amuse te maken met bijvoorbeeld een stukje konijnenvlees. Ook voor vegetariƫrs zijn er keuzes genoeg. Bijvoorbeeld geitenkaas met honing en noten. Een andere optie is om een gewoon voorgerecht zoals een garnalen cocktail of een gazpacho in een kleine portie als amuse te serveren.

Een ander erg populair amusehapje is een koude gazpachosoep. Hier vind je alvast een superlekker receptje van kookdiva Steffi Vertriest.

koud amusehapje

Opdienen van koude amuse hapjes.

Behalve dat het lekker moet smaken om de eetlust op te wekken wil het oog ook wat. Doe de amuses in een klein glaasje, of serveer ze op een lepel. Maak het gerechtje helemaal af door een beetje groen te gebruiken.