De meeste amuse hapjes recepten onstaan eigenlijk per ongeluk in de keuken, als je bezig bent met het voorbereiden van een moeilijk gerecht.

Een ‘amuse’ is daarom dan ook een klein hapje dat voorafgaand aan een diner, of tussen de gangen door wordt geserveerd. Het zijn vaak simpele, maar smakelijke hapjes. Een bekend amuse hapje is bijvoorbeeld een verhitte champignon met wat pittige Franse kaas erin. Doe er een klein beetje olijfolie en Parmezaanse kaas overheen en je hebt een overheerlijke kleine amuse.

amuse recepten

Belangrijk bij amuse hapjes recepten is dat ze niet heel erg machtig zijn.

Amuse hapjes recepten zijn er om de smaakpapillen voorafgaande aan het echte gerecht op scherp te stellen, zodat de smaak van het hoofdgerecht verbeterd wordt.

Zo zou je bijvoorbeeld de simpele aardbei voorafgaand aan Champagne heel goed kunnen zien als misschien wel de bekendste van de amuse hapjes recepten. Vind je champagne maar wat voorspelbaar? Diezelfde aardbei past perfect bij een mooie Italiaanse bruisende Asti, en dat verwachten mensen heel wat minder natuurlijk.

Het is dus belangrijk dat amuse hapjes recepten de maag niet al te veel vervullen. Je zou toch niet willen dat je gasten al verzadigd zijn voordat het echte diner op tafel komt? Mocht je zelf niet zo creatief in de keuken zijn? Amuse hapjes recepten zijn gemakkelijk bij ons te vinden!