Amuse komt uit het Frans en is afgeleid van de woord amuser.

Amuser betekent genieten, amuseren, plezier enz. Amuse betekent dus genieten van het eten. De amuse is een minihapje of klein gerechtje dat zorgt voor de bevordering van de spijsvertering. Een amuse zorgt er ook voor dat de smaakpapillen gestimuleerd worden.

Vroeger werd een amuse tussen de gangen door geserveerd. Tegenwoordig worden amuse hapjes vaak voorafgaand aan het diner opgediend. Amuses zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Men houdt van het proberen van verschillende smaken.

amuse hapjes maken

Het kan zijn dat een diner volledig bestaat uit kleine hapjes (amuses).

Ook worden amuse hapjes tegenwoordig niet alleen meer in restaurant gegeten veel mensen maken ook amuse hapjes thuis. U kunt dus ook zelf uw eigen amuse hapjes maken.

Er zijn tal van verschillende amuse hapjes. Namelijk amuses op een lepel, amuses in een glaasje, koude amuse hapjes, warme amuse hapjes enz. Er is dus voldoende keus op het gebied van amuse hapjes. Wanneer u op zoek bent naar lekkere recepten zijn er veel kookboeken over amuse hapjes te vinden (deze staat er vol van!). Ook zijn er veel websites over amuse hapjes, en vind je zelfs vaak receptjes bij de kooktoestellen die je koopt.